Posts Tagged “camera”

I guess I forgot to post updates on two things: I got my car back and my camera back. Both seem to be working fine so far. The funny thing is that I happened to get them back on the same exact day!

Comments 1 Comment »

My friends Nick & Suzanne wanted me to take some pictures of them today at a wedding we were attending. Being glad to have an excuse to use my camera, which I tend to carry around with me these days, I pulled it out of my bag and powered it up. However, after the standard Canon startup logo on the view-screen, I was presented with a garish sight:

IMG_1650_thmb.jpg IMG_1655_thmb.jpg

IMG_1657_thmb.jpg IMG_1660_thmb.jpg

IMG_1667_thmb.jpg

While these pics are kind of fun in an abstract way, it’s not really what I want to get out of my camera all the time. When I got home I popped over to the Canon support website, which suggested that I talk to a tech support rep on the phone before trying to send it in for service. I dialed the number and told the tech support guy about my problem. He informed me that a service advisory has been issued about image sensor problems with the PowerShot A70 (my camera) and that they’ll fix it for free if that’s indeed the problem. So, in a couple days I’ll be getting a prepaid shipping label to send my camera in for service.

A quick Google search turned up this page, which appears to confirm that I am having the faulty image sensor (CCD) problem.

And from Canon’s advisory:

While reports of this malfunction have been rare in the United States, we have determined that it may occur if the product is exposed to hot and humid environments.

Hmmm… hot and humid… St. Louis broke my camera!

Comments 1 Comment »